İmplant

İMPLANT TEDAVİSİ

NEDİR

Dental İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. İmplantlar geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. İmplant, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. 

AVANTAJLARI

Tedavi sonrası yapılan yapılan protezler doğal dişe en yakın yapıyı oluştururlar. İmplant üstü protezler, geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlamaktadırlar. İmplant üstü protezler, diğer protezlere oranla çok daha estetik görünüme sahiptir. İmplant sayesinde diş eksikliği yandaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmektedir. İmplantlar ile desteklenmiş total protez kullanan kişilerde, protez tutuculuğunun artmasını sağlar. 

NE KADAR SÜRER?

İmplant yapılması işlemi bir implant için ortalama 10 dakikadır. 10 dakika içerisinde hasta ağrısız bir şekilde bir implant yaptırıp koltuktan kalkabilmektedir. Ancak implant yapımı sonrası üstüne diş koyulması ayrı bir süreçtir. Çene kemiği içerisine yerleştirilmiş olan implantın üstüne diş koyulabilmesi ve implantın ömür boyu rahatlıkla kullanılabilmesi için, implantın kemikle bağlantı yapması beklenmelidir. Bu da ortalama 3-4 aydır. Ancak implant-kemik bağlantısı tamamlandıktan sonra, implantın üzerine protez uygulanarak çiğneme kuvvetlerini taşıması beklenebilir. Fazla çiğneme kuvveti olmayan ön bölgelerde ve tek diş eksikliklerinde implant-kemik bağlantısı beklenmeden implantın yapılmasıyla birlikte üzerine diş yapılabilir.

GÜVENLİ Mİ?

İmplant tedavisi yıllardır tüm dünyada ve ülkemizde gerçekleştirilen başarı oranı oldukça yüksek ve uzun ömürlü bir tedavidir. İmplantların son kullanma tarihi gibi bir durum söz konusu değildir. İdeal bir ağız bakımı sağlandığında implantlarınızı uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.  Her cerrahi işlemde olduğu gibi implant uygulamasının da minör riskleri vardır. Ancak detaylı bir klinik / radyolojik değerlendirme ve titiz bir cerrahi uygulama ile bu riskler minimuma indirilmektedir ve güvenle implant tedavisi uygulanmaktadır.